Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, a făcut declarații incredibile în ceea ce privește dosarul Hidroelectrica. Aceasta susține că “nici măcar procurorii nu susţin că s-ar fi luat vreun ban”. Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare, în primă instanță.

Declarația Elenei Udrea

“Deci nici măcar procurorii nu spun că aş fi luat eu vreun ban. Până şi procurorii spun că aşa spune denunţătoarea Topoliceanu că aceşti bani s-au dus la partid şi au fost cheltuiţi în campania pentru alegerile locale la care eu nu am candidat. Stau şi mă gândesc de ce, Doamne iartă-mă, nu am luat banii ăia acasă, dacă tot erau aşa de mulţi.

Poate nu mai aveam dosare astăzi. Deci nici măcar procurorii nu susţin că s-ar fi luat vreun ban, că aş fi luat vreun ban din suma care a ajuns în partid şi despre care nici măcar procurorul nu ştie să spună cât ar fi fost.

Cert este că vorbim de finanţarea unei campanii la care eu nu am participat, o finanţare care s-a făcut la vremea aceea din partea unui om de afaceri care a sponsorizat absolut toate partidele într-un mod în care la vremea aceea se sponsorizau partidele şi campaniile electorale”, a declarat Elena Udrea în ceea ce privește dosarul Hidroelectrica.

Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009.

DNA a solicitat ca Udrea să fie plasată sub control judiciar, dar instanţa a respins cererea DNA.

Tot în dosarul Hidroelectrica a fost condamnată şi fiica cea mare a fostului preşedinte, Ioana Băsescu, la 5 ani de închisoare, în primă instanță. Magistraţii Curţii de Apel le-au găsite vinovate de acte de corupţie, legate de finanţarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru referendumul din 2009.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea