„Ședința Biroului permanent al Camerei Deputaților va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 11,00. Pe ordinea de zi se află scrisoarea președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, prin care se solicită convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare, în perioada 2 — 4 august”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților, potrivit AGERPRES.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicate situației ELCEN, arătând că această societate trebuie să treacă în subordinea Primăriei Capitalei.

„Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem și noi o ședință de Guvern pentru a rezolva situația ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanță, nu avem abilitatea. Trebuie să rezolvăm problema bucureștenilor, dacă așteptăm septembrie s-ar putea să fie târziu pentru bucureșteni. ELCEN trebuie să treacă în administrarea Primăriei Capitalei, iar noi trebuie să fim de acord prin lege”, explica atunci Tudose.

Prim-ministrul adăuga că, în cazul convocării sesiunii extraordinare, s-ar putea să mai fie dezbătute și alte aspecte, excluzând însă introducerea pe ordinea de zi a Fondului Suveran de Investiții.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că liberalii vor avea câteva solicitări de introducere pe ordinea de zi dacă se va organiza o sesiune parlamentară extraordinară săptămâna viitoare, printre care audierea ministrului Finanțelor, care să prezinte datele referitoare la execuția bugetară „catastrofală” pe primele șase luni ale anului.

„De asemenea, solicităm prezența Avocatului Poporului, pentru a-l determina să atace la Curtea Constituțională Ordonanța 4 privind suprataxarea contribuțiilor de sănătate și contribuțiilor pentru pensii, pentru cei care lucrează part-time sau în acord”, a afirmat Orban.

El a precizat că liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Raluca Turcan, i-a comunicat că a primit un SMS că este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în 2 — 4 august, fără să se precizeze care este ordinea de zi.

„Nu cunoaștem ordinea de zi. Ce putem bănui că este vorba de ELCEN”, a adăugat Orban.

Deputatul USR Iulian Bulai a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că a primit de la Liviu Dragnea un SMS cu următorul conținut: „Stimați colegi vă informez că intenționez convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților în data de 2.08.2017 ora 15,00 pentru perioada 2 — 4.08.2017. Președinte Liviu Dragnea”.