Liderul PSD Liviu Dragnea le-a spus colegilor de partid că vrea să discute cu delegații județene de parlamentari despre susținerea proiectului de buget pe 2019, au declarat surse social-democrate, potrivit stiripesurse.ro.

Astfel, șeful PSD a spus că va negocia direct cu parlamentarii în cazul județelor în care liderul filialei PSD nu este senator sau deputat.

Discuțiile anunțate de liderul PSD vin și după demisiile recente din partid. Acesta este și motivul pentru care în PSD au apărut speculații că în contextul plecărilor recente, parlamentarii social-democrați ar putea să-i forțeze mâna lui Liviu Dragnea pentru asigurarea în proiectul de buget a finanțării mai multor obiective locale.

Primarul general, Gabriela Firea, a transmis, luni, că îl invită pe Liviu Dragnea la o dezbatere pe tema bugetului, ”cu cifrele şi dovezile pe faţă”, la orice televiziune ”prietenoasă cu el”. ”A tăiat aproape 25% din bugetul Primăriei Capitalei şi spune senin că bucureştenii nu vor fi afectaţi, pentru că a suplimentat repartiţia de bani la sectoare. O mare manipulare”, afirmă primarul general.

Liviu Dragnea a declarat, duminică, că Guvernul va aloca sume îndestulătoare pentru administraţia locală, astfel încât dezvoltarea comunităţilor locale să fie un obiectiv major. În privinţa bugetului Bucureştiului, Liviu Dragnea a spus că „e prea multă minciună”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, că proiectul de buget va fi aprobat marţi în Guvern şi trimis în aceeaşi zi Parlamentului. Teodorovici susţine că este „un buget revoluţionar“ şi anunţă că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.