"Am stabilit care este calendarul de acţiuni pentru zilele următoare, pentru a avea un Guvern instalat în cel mai scurt timp", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Astfel, marţi, 3 ianuarie, la ora 10,30, vor avea loc Birouri permanente la Camera Deputaţilor şi Senat, iar la ora 12,00 ambele foruri legislative se vor reuni în plen.

Tot marţi, de la ora 14,00, forurile de conducere ale PSD şi ALDE – Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic – vor aproba lista viitorului Cabinet, iar de la ora 15,00 va avea loc întâlnirea grupurilor reunite PSD – ALDE, pentru a avea o prezentare scurtă a fiecărui ministru, urmând ca între orele 16,00 şi 16,30 să aibă loc depunerea de premierul desemnat a listei Executivului şi a programului de guvernare.

Pe 3 ianuarie, de la ora 17,00, va avea loc şedinţa Birourilor permanente reunite pentru a aproba ordinea de zi de miercuri, 4 ianuarie.

Miercuri, vor avea loc audieri în comisii şi votul de învestitură, iar de la ora 18,00 vor avea loc consultări cu grupurile parlamentare UDMR şi cel al minorităţilor naţionale, "în măsura în care vor dori", a precizat Liviu Dragnea.

"Miercuri, 4 ianuarie, între orele 8,00 dimineaţa şi 14,00, va avea loc audierea membrilor Guvernului în comisii. Între orele 15,00 şi 18,00 vor avea loc prezentarea programului de guvernare, dezbatere şi votul de învestitură. Sub rezerva acceptării de către preşedintele României – o să trimitem o scrisoare comună – propunem ca pe 4 ianuarie, la ora 19,00, să aibă loc ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului", a arătat preşedintele PSD.

Joi, 5 ianuarie, de la ora 9,00, va avea loc şedinţa Biroului permanent al Senatului, cu legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, dezbateri în comisiile din acest for, iar de la ora 12,00 este programat plenul Senatului. Totodată, de la ora 13,00 va avea loc şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, între orele 14,00 – 15,00 dezbateri în comisii, iar între orele 15,00 – 16,00 va fi votul final în plenul Camerei pentru legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe.

SURSA: Agerpres