"În calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al PSD, fac un apel către toți colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanței 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două Coduri. Înțeleg că toate partidele parlamentare își doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică", a declarat Dragnea, citat într-un comunicat transmis vineri de Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

El a explicat că dezbaterea în procedură de urgență a OUG 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în această privință.

Guvernul a adoptat, la data de 5 februarie, OUG nr.14/2017 privind abrogarea Ordonanței de Urgență nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Actul normativ a fost publicat, în aceeași zi, în Monitorul Oficial, Partea I.

SURSA: stiriletvr.ro