Leonard Dorin Doroftei si reprezentantii Interbox nu au batut inca palma in ceea ce priveste bursa pe care boxerul roman o va primi pentru partida contra lui Miguel Callist. Partida se va desfasura cel mai probabil la inceputul anului 2003, conform unei decizii a World Boxing Association (WBA), intrunita de curand la Washington. Partida, care trebuia sa se desfasoare pe 23 noiembrie a.c. la Montreal, a fost anulata din cauza unui accident de bicicleta suferit de Doroftei la sfarsitul lunii august. Desi au existat numeroase voci care au spus ca, de fapt, accidentul nu a fost atat de grav incat sa il faca pe Doroftei inapt de lupta si ca, in realitate, la mijloc sunt neintelegeri intre pugilist si clubul Interbox, Yvon Michel, managerul clubului, a declarat pentru Capital ca relatiile dintre Interbox si pugilistul roman sunt excelente. „Bineinteles ca exista discutii si negocieri, dar acestea sunt normale. Doroftei este important pentru noi si prevad o colaborare frumoasa si in urmatorii cativa ani,” afirma Michel.
Suma pe care o pretinsese Doroftei pentru partida programata in noiembrie a fost de un milion de dolari, dar el a coborat destul de repede stacheta, spunand ca ar accepta sa lupte si pentru 300.000 de dolari, aproape cat a primit pentru victoria in fata argentinianului Raul Balbi, la sfarsitul lunii mai. „Dorin si-a dat seama ca un milion de dolari era o suma prea ridicata pentru o partida impotriva rivalului numarul 1 la ora actuala. Ne-a cerut sa incercam sa gasim un alt pugilist, ceea ce a fost imposibil, din moment ce partida a fost ordonata de WBA”, a mai spus managerul clubului Interbox.

WBA a avut la dispozitie doua variante

Numai ca, intre timp, Doroftei s-a accidentat si prioritara a devenit decizia WBA cu privire la soarta meciului programat pentru noiembrie. Indiferent ce ar fi hotarat WBA, spune Michel, Doroftei nu a fost nici un moment in pericol sa isi piarda centura castigata in ianuarie, asa cum s-a vehiculat imediat dupa acccidentul din august. Conform regulamentului WBA, daca un campion nu isi poate apara centura din cauza unui accident, el are dreptul la o perioada de recuperare de pana la noua luni, fara sa isi piarda titlul.
Dupa accidentul de bicicleta in care Doroftei si-a fracturat bratul stang, WBA a avut doua optiuni: fie sa amane lupta cu doua luni, astfel incat pugilistul roman sa aiba timp sa se refaca si sa fie apt de lupta pana in ianuarie sau februarie anul viitor, fie sa organizeze un meci intermediar, in care rivalul numarul 1, Miguel Callist, sa lupte impotriva celui mai bine cotat pugilist disponibil. Castigatorul ar fi disputat apoi un meci impotriva campionului en-tire, adica Doroftei.
WBA a mers pe prima varianta si i-a acordat pugilistului roman perioada necesara pentru a fi in forma pentru lupta impotriva lui Callist. In scurt timp, WBA va hotara si coordonatele exacte ale meciului: cand si unde va urca Doroftei in ring pentru a-si pastra titlul. Pana una-alta insa, pugilistul continua negocierile cu Interbox.