”Citesc că marele zid de la graniţă va costa mai mult decât a estimat guvernul, dar încă nu m-am implicat în negocieri sau în proiectare. Atunci când o voi face, preţul va scădea foarte mult, la fel cum s-a întâmplat cu avionul de vânătoare F-35 sau cu programul Air Force One”, a asigurat Trump într-o postare pe Twitter, cuvintele ”zid” şi ”foarte mult” fiind scrise cu majuscule.

Potrivit preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, republicanul Paul Ryan, Congresul american este dispus să aloce între 13 şi 15 miliarde de dolari pentru construcţia acestui zid cu ajutorul căruia Trump speră că va opri intrarea în SUA a imigranţilor ilegali, a traficanţilor de droguri şi a altor infractori.

Însă compania de consultanţă financiară Bernstein Research estimează că preţul acestui zid va fi de circa 25 de miliarde de dolari, dublu faţă de cât ar costa o nouă autostradă care să lege cele două coaste ale SUA.

Totuşi, preşedintele Donald Trump a reuşit să obţină din partea companiilor Lockheed Martin şi Boeing reduceri semnificative de preţ pentru achiziţia avioanelor multirol F-35 şi a unui nou avion prezidenţial, după ce a criticat bugetele exagerate alocate acestor programe şi a ameninţat respectivele societăţi cu anularea contractelor. (Sursa: Agerpres)