‘Cineva a spus: ‘De ce aţi numit o persoană bogată ca responsabil cu economia?”, a declarat el în faţa susţinătorilor la un miting în Iowa. ‘Aşa că am spus: ‘Pentru că acesta este modul de gândire pe care ni-l dorim, pentru că ei reprezintă ţara”, a declarat Trump, citat de AGERPRES.

Vorbind despre secretarul pentru comerţ, Wilbur Ross, un fost investitor ajuns miliardar, Trump a adăugat: ‘Ei nu vor banii. Şi au fost nevoiţi să renunţe la multe pentru a fi în aceste posturi’.

Donald Trump l-a menţionat şi pe consilierul său pe probleme economice, Garz Cohn: ‘Este preşedintele Goldman Sachs. Inteligent. Ca să ne reprezinte, el a renunţat la salarii masive pentru firimituri. Aştept ca ei să îl acuze că îşi doreşte această sumă atât de mică’, a mai afirmat preşedintele.

‘Sunt oameni extraordinari, minţi strălucite în afaceri, şi de asta avem nevoie. Asta trebuie să avem pentru ca lumea să nu profite de noi’, a spus liderul de la Casa Albă. ‘Nu mai putem permite ca lumea să profite de noi. Şi îi iubesc pe toţii oamenii, bogaţi sau săraci, însă pentru aceste posturi pur şi simplu nu îmi doresc o persoană săracă. Înţelegeţi? Înţelegeţi?’, a adăugat el. ‘Dacă insistaţi, o voi face, dar îmi place mai mult aşa, nu?’, a mai spus Trump.

Ministrul educaţiei, Betsy DeVos, este o moştenitoare miliardară, în timp ce averea secretarului de stat Rex Tillerson, fost director al gigantului petrolier Exxon, este estimată la sute de milioane de dolari.

Alţi membri bogaţi ai administraţiei sunt secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, fost manager al unui fond de investiţii, şi ministrul de interne, Ben Carson, care şi-a făcut averea din vânzarea de cărţi despre cariera sa în medicină şi despre ideile sale politice.