Cei care au vazut imaginea oamenilor care se aruncau in gol de la inaltimea celor 100 de etaje vor avea insomnii pentru ceva vreme. Daca firme mari precum Merill Lynch, Morgan Stanley, care ocupau spatii imense in WTC au avut norocul ca majoritatea angajatilor sa evacueze cladirea la timp, altele au avut pierderi umane uriase. AON Corporation estimeaza ca 1.100 de persoane lucrau in WTC in timpul atacului. Cantor Fitzgerald ocupa etajele 101-105 din Turnul de Nord si avea 320 din cei 1.000 de angajati in cladire, la momentul impactului. Marsh USA – firma de asigurari ocupa etajele 93-100 in Turnul de Nord. Din 1.700 de angajati care se aflau in cladire, 1.000 au confirmat ca sunt in viata.
Procter & Gamble a anuntat ca nu are informatii despre posibilii raniti in atac. Printre firmele care aveau birouri in WTC, mai cunoscute romanilor, sunt: Sun-Microsystem (et. 25, 26), reprezentanta in Romania prin Romsys; ABN-Amro (et. 35), Commerzbank Capital Markets (et. 32), Hyundai Securities (et. 78), Raytheon Company (et. 91), Xerox Document Company (sub-sol).
Sun-Microsystem inchiriase la 4 februarie 1999 doua etaje in WTC, platind 30 de milioane de dolari pentru zece ani. Cu acel prilej, WTC era declarat ca fiind „noua adresa fierbinte pe Silicon Alley” de catre reprezentantii Port Authority, proprietarul turnurilor. Nimeni nu anticipa tragedia care le da fiori de groaza actualilor locatari ai zgarie-norilor. In turnurile gemene se mai gaseau, conform listei publicate de Le Monde: Departamentul de Stat din New York de Taxe si Finante, birouri ale televiziunilor Channel 4 (NBC – et. 104), Channel 11, 2 31, 47, 5, CNN (et. 110), Guvernul Thailandei (et. 37), Fundatia Autoritatilor Locale din Coreea, banca japoneza Nishi-Nippon.
La scurt timp dupa prabusirea turnurilor, cea mai mare firma de contabilitate PricewaterhouseCoopers anunta ca birourile din Ney York nu i-au fost afectate, fiind localizate in apropierea turnurilor, in Manhattan. Cu toate acestea, se pare ca cinci angajati PricewaterhouseCoopers si-au pierdut viata, ei aflandu-se in avioanele deturnate. Trei nume – Kelly Booms, 24 de ani, Boston, Jessica Sachs, 22, Billerica, Daniel Brandhorst, 42, Los Angeles – se regasesc pe lista partiala a pasagerilor, publicata de New York Times. In cursele mortii s-au aflat si Jeffrey Coombs, 42 ani, analist Compaq, si Philip Rosenzweig, director executiv Sun Microsystems.