Pentru ca raportul nu are fisuri, care sa permita un vot justificat si rational impotriva actualului Consiliului de Administratie, partidul de guvernamant, prin oamenii sai din Radiodifuziune, a declansat o operatiune de compromitere a lui Andrei Dimitriu, presedintele SRR. Astfel, pe 2 octombrie, deci cu doua saptamani inainte de votul Paralamentului, presedintele SRR a fost chemat la Sectia 3 de Politie Bucuresti in „calitate de parat”, privind „un dosar penal”. Motivul? O adresa depusa la Parchetul General, in luna mai 2001, de catre deputatul PSD Eugen Nicolicea, purtand antetul Camerei Deputatilor a Romaniei, dar cu stampila circumscriptiei de Mehedinti. Deputatul sesiza Procurorului General faptul ca „dl Andrei Dimitriu a emis mai multe ordine inregistrate cu numere de inregistrare cu „bis” (de exemplu: 790 bis/2000), ceea ce inseamna ca acestea au fost emise ulterior datei inscrise si au fost antedatate. Va rugam sa verificati daca acest aspect constituie infractiunile de „fals sau uz de fals” si in consecinta sa luati masurile ce se impun.”
Mica „turnatorie” a deputatului Nicolicea (pentru ca retorica seamana cu o turnatorie de pe vremuri), ar putea fi trecuta cu vederea daca nu am examina indeaproape exemplul „790 bis/2000” pomenit de deputatul PSD. Ordinul respectiv dateaza, atentie!, din 4 august 2000 si se refera la demiterea din functia de sef al Autobazei SRR a inginerului Ludovic Albu (implicat intr-o afacere dubioasa legata de afaceri in garajul institutiei – o poveste lunga si cleioasa…) In realitate, conform documentului original, numarul de inregistrare „790 bis/ 2000” a fost inregistrat nu de secretariatul biroului lui Andrei Dimitriu, ci de Directia Resurse Umane a SRR. Cuvantul „bis” a fost trecut din eroarea functionarei de la respectiva directie. Important este faptul ca deputatului Nicolicea i s-a suflat de catre adversarii lui Dimitriu acest „bis” de pe ordinul cu pricina, pentru a sesiza Procuratura, care la randul ei a sesizat Politia, care la randul ei l-a convocat pe presedintele SRR tocmai in preajma votului din plenul Parlamentului. Lucratura are menirea sa boteasca imaginea presedintelui la momentul potrivit.
Nu numai Andrei Dimitriu are probleme. Si Dragos Seuleanu, director general executiv, are probleme legate, insa, de listele umflate ale colaboratorilor Cancelariei din cadrul Secretariatului General al SRR, o entitate artificial creata la initiativa sa. In ciuda faptului ca schema Cancelariei numara mult mai multe posturi vacante decat numarul angajatilor cu carte de munca, una din ultimele liste lunare de plata arata nu mai putin de 51 de colaboratori pentru care s-au platit aproximativ 170 de milioane lei. Bani publici. Multi dintre acesti colaboratori nici n-au fost vazuti prin radio. Iata cateva nume sonore: Gabriel Tepelea, Paul Ghitiu, Neagu Udroiu (ambasador in Finlanda), Dumitru Popa (fost director al SRTV), regizorul Dan Puican, Maria Niculescu (fosta contabila-sefa a SRR, actualmente pensionara), actori Ion Lucian si Mircea Albulescu si Voicu Enachescu (membru al CA din SRR). Toti au incasat cate sase milioane lei, suma bruta. Restul colaboratorilor, nume mai putin cunoscute (cum ar fi Ioana Vulpescu, fiica lui Romulus Vulpescu), au inscrise pe statele lui Seuleanu sume cuprinse intre 1,8 si 3 milioane lei.