Mai exact, Guvernul Orban are pe ordinea de zi a ședinței de luni un PROIECT DE HOTĂRÂRE privind recunoaşterea Fundației “SERA ROMÂNIA” ca fiind de utilitate publică.

La începutul acestui an, un proiect de hotărâre de Guvern a fost postat pe siteul ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, iar proiectul s-a aflat în dezbatere publică până pe 12 februarie 2020.

Site-ul presacurata.ro scria, la acel moment, că Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) a fost fondată în anii ’90 de către bancherul Francois Polge de Combret, investigat de mai multe autorități într-un uriaș scandal de corupție, francezul de Combret fiind de-a lungul timpului extrem de interesat de copiii orfani de pe teritoriul României și făcând un lobby foarte puternic la Bruxelles.

printscreen romaniacurata.ro

Fundația SERA (Solidaritate cu Copiii Români Abandonați) apare și într-un documentar difuzat în 2009, pe televiziunea germane WDR, „Găsește-mi un copil, plătesc cash. Lobby pentru adopțiile internaționale”, în care sunt prezentate presiunile făcute la adresa oficialilor europeni pentru reluarea de către România a adopțiilor internaționale și chiar era acuzată că a finanțat, alături de universități americane, programul “Proiectul pentru Adopție”, desfășurat la Centrul Sfânta Ecaterina din București, prin care s-au făcut experimente științifice pe copiii români orfani.

Tot în ianuarie 2020, publicația Cațavencii scria că director al SERA România este, de mulți ani, Bogdan Simion. În 2015, Bogdan Simion a fost prima variantă a lui Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Muncii și Protecției Sociale.