Cererea de partaj a fost înregistrată în instanță pe 6 decembrie, primul termen fiind stabilit pentru începutul acestei luni. La acea dată nu s-a prezentat în instanță niciunul dintre cei doi. Dana Patriciu a cerut Judecătoriei Sectorului 1 ajutorul public judiciar al statului, respectiv scutirea de la plata taxei de trei la sută din suma de 2,3 miliarde de euro, cât ar reprezenta, potrivit acesteia, averea totală a soţului ei. Cererea va fi judecată în şedinţă secretă, pe 20 martie.

În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l că, pe fondul unor relaţii extraconjugale şi al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune şi a garantat obligaţii asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relaţie extraconjugală. Dana Patriciu a argumentat că este căsătorită cu Dinu Patriciu din 1994, iar în timpul celor 18 ani de căsnicie au dobândit împreună bunuri imobile şi mobile, inclusiv tablouri, bijuterii, acţiuni/părţi sociale la diverse societăţi din România, Elveţia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Germania, Franţa, Georgia, Cipru. Ea a indicat o cotă de contribuţie de 50% la dobândirea acestor bunuri.
Magistraţii au stabilit taxa de timbru pe care Dana Patriciu trebuie să o plătească în procesul de partaj deschis soţului său, Dinu Patriciu: 303.600.000 lei, aproximativ 69 de milioane de euro. Judecătorii au decis efectuarea de adrese la Fisc şi la Regsitrul Comerţului pentru a vedea ce avere are Dinu Patriciu, scrie EVZ.ro.
 Așa cum se poate vedea din imaginea de mai sus acţiunea în care Dinu Patriciu cere divorţul de soţia sa, Dana Rodica, a fost înregistrată în 14 februarie. Instanţa a stabilit primul termen de judecată a dosarului de divorţ în 27 martie.

Dinu Patriciu este unul dintre miliardarii României care au ajuns milionari în ultimul an. De exemplu, în anul 2011, averea estimată a omului de afaceri era cuprinsă între 1 şi 1,1 miliarde de euro, conform ediţiei de anul trecut a TOP 300 CAPITAL cei mai bogaţi români. În ediţia din acest an, omul de afaceri are o avere de numai 850 milioane de euro.

CAPITAL a publicat recent o analiză amplă referitoare la businessul omului de afaceri DINU Patriciu. De exemplu, anul 2012 s-a încheiat foarte prost pentru omul de afaceri. Din toate direcţiile, necazurile s-au năpustit asupra sa. Sursa răului? Deciziile de business neinspirate, deşi perfect justificate, luate acum 4-5 ani.

Citiţi aici Mărirea şi decăderea lui DINU PATRICIU