George Maior ocupa această funcţie din data de 4 octombrie 2006, când a fost numit de fostul preşedinte Traian Băsescu. Demisia sa vine în contextul unor ample dezbateri privind legea securităţii cibernetice care a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională a României. Mai mult, preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a acuzat public că SRI a făcut presiuni asupra unor judecători pentru a nu împiedica această lege.

Într-un interviu acordat jurnalistului Dan Andronic, Maior avertiza că legea securităţii cibernetice este necesară pentru funcţionarea SRI.

"Eu vreau să avertizez foarte serios că există o răspundere şi morală undeva, în stat, în legătură cu securitatea naţională a cetăţenilor României – nu a statului, nu mai vorbesc de stat – şi că la momentul în care se va întâmpla o catastrofă voi ştii spre cine să arăt cu degetul. Nu mă încălzeşte deloc să arăt cu degetul, dar e datoria mea să spun că cineva se joacă cu lucruri foarte mari pe care fie nu le înţelege, fie, dintr-o rea credinţă, le abordează în acest fel", spunea Maior.

Te-ar putea interesa și: