Potrivit unui comunicat al DIICOT remis marţi AGERPRES, în data de 25 iulie, în mod simultan procurorii DIICOT şi ofiţeri americani au acţionat în Bucureşti şi Insulele Maldive pentru capturarea celor trei membrii ai grupării, pe raza municipiului Bucureşti fiind idetificaţi A.C. – cetăţean turc, S.A. – cetăţean iranian, în timp ce autorităţile americane au procedat la reţinerea numitului N.B. – cetăţean libanez, liderul grupului.

Sus-numiţii au fost prezentaţi Parchetulului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti în vederea punerii în executarea a mandatelor de arestare preventivă emise de autorităţile americane.

Separat de solicitarea oficialilor americani, existând informaţii că membrii grupării intenţionează să comercializeze în România cantitatea de aproximativ 200 de kilograme de heroină, procurorii DIICOT au procedat la efectuarea unei operaţiuni pe raza comunei Ciorogârla, judeţul Ilfov, ocazie cu care a rezultat faptul că informaţiile deţinute iniţial nu s-au confirmat.

La desfăşurarea acţiunilor au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, suportul tehnic fiind asigurat de către SRI şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.
SURSA: Agerpres