Comisarul pentru Justiție, Vera Jourova, a intervenit din nou pentru Kovesi. Aceasta a declarat, astăzi, că este normal ca investigațiile să-și continue cursul, dar și-ar dori ca statul român să nu-i pună piedici în competiția pentru șefia Parchetului European.

Prezent la un eveniment în Capitală, oficialul a spus: ,,nu vreau să speculez (ce se va întâmpla dacă Laurei Codruța Kovesi i se va interzice să părăsească din nou țara – n.r.), dar noi nu ne dorim să vedem că Laurei Codruța Kovesi îi este obstrucționată posibilitatea de a lua parte la competiția ce se derulează acum. Acest lucru nu înseamnă că noi (Comisia Europeană – n.r.) ne dorim să opriți investigația, recunoaștem suveranitatea statului în această chestiune, dar din perspectiva competiției europene, Laura Codruța Kovesi este candidatul preferat de Parlamentul European, așa că ea trebuie să poată lua parte la procesul de selecție, asta e ceea ce noi cerem guvernului României”.

Vera Jourova a precizat că nu înțelege de ce Kovesi nu este susținută și s-a declarat surprinsă de poziționarea României. Aceasta susține că acest lucru nu va îmbunătăți imaginea țării.