Destinația anului 2024. Nu este o noutate faptul că România oferă o mulțime de locuri spectaculoase. Turiștii străini se întorc deja cu mare plăcere în țara noastră pentru a experimenta momente cu adevărat memorabile.

Și totuși, care sunt cele mai bune destinații în România pentru 2024? S-au selectat cele mai frumoase locuri din țară, cu peste 120 de locații turistice participante la acest concurs. Una singură a ieșit câștigătoare.

Sibiul, destinația anului 2024

Locul din România considerat un veritabil paradis și desemnat „Destinația anului 2024” este Sibiul. A reușit să se evidențieze și să câștige în mai multe categorii. De asemenea, Rezervația Naturală Delta Dunării și Castelul Corvinilor din Hunedoara au obținut punctaje ridicate.

Însă cum a devenit Sibiul Destinația anului 2024 în România? În primul rând, gastronomia, istoria și cultura din zonă au jucat un rol crucial. De altfel, orașul în sine este considerat un adevărat muzeu. Anul trecut, peste jumătate de milion de turiști din întreaga lume au vizitat această destinație.

Aceste aspecte sunt confirmate și de oficialii locali, iar turismul este într-o continuă creștere în oraș. Nu este surprinzător faptul că Sibiul a fost desemnat și capitală culturală europeană în România. Este cu adevărat un loc deosebit.

„Întotdeauna a fost cu un pas înainte. A fost trendsetterul care a deschis turismul în România. Am fost primii care am practicat tusimul de experienţă am fost primii care am fost capitală culturală europeană din România. Credem că Sibiul bifează toate căsuţele”, a declarat Mirela Grigore, şef comunicare Primăria Sibiu, potrivit observatornews.ro.

Sibiu
Sibiu/SURSA FOTO: Dreamstime

Biertan, desemnat „satul de poveste” al României

În plus de „Destinația anului 2024” din România, în cadrul aceluiași concurs a fost desemnat și „satul de poveste”. Biertan a câștigat acest titlu. Aici, turiștii se pot bucura, de asemenea, de o experiență memorabilă.

Iar autoritățile promit să ofere și mai mult. A fost încheiat chiar și un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, astfel încât infrastructura să devină mai bună, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti”, a spus Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Constanța și Mamaia, nominalizate la Destinația Anului

Printre orașele care ua fost nominalizate pentru titlul de Destinația Anului au fost Constanța, alături de Stațiunea Mamaia.

Această competiție își propunea să identifice și să premieze cele mai atractive și inovative destinații turistice din România, contribuind astfel la promovarea patrimoniului cultural și natural al țării. Mai multe puteți citi aici.