Dacă UE acordă în medie echivalentul a 102 euro pe cetăţean pentru cheltuielile de sănătate legate de cancer, disparităţile sunt puternice de la o ţară la alta, cu 52 de euro pe persoană în România, 97 de euro în Franţa şi 171 de euro în Germania.
Cazurile de mortalitate prin cancer s-au dublat în România în perioada 2009-2012, potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiei Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia.

Potrivit acestuia, aproximativ 20% din noua listă de medicamente compensate şi gratuite reprezintă medicamente noi pentru tratarea cancerului sau cu indicaţie de cancer. Totdată, doar 12-15% din necesarul de radioterapie este acoperit în ţara noastră.

"În radioterapie pacienţii noştri în sistemul de stat sunt programaţi în 4 sau 5 luni, dorim un program complet de oncologie în care radioterapia să fie inclusă", a mai adăugat preşedintele FABC, potrivit Agerpres.

În țara în care bolnavii de cancer cheltuie anual circa 40 de milioane de euro pentru tratamentul în străinătate, alternativa privată locală a demarat puternic, după cum puteţi citi în acest articol: Privaţii vor să oprească exodul bolnavilor de cancer în străinătate