Liberalii au decis, joi dimineaţă, să meargă la Palatul Cotroceni cu Nicolae Ciucă ca propunere pentru de prim-ministru.

USR se răzbună pe foştii parteneri de guvernare! Nu va vota Guvernul Ciucă

Se pare că coaliţia de guvernare care a condus până acum România nu se va reface.

Delegaţia USR va merge astăzi la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis fără o propunere de premier, după ce Dacian Cioloş nu a reuşit să strângă voturile necesare, miercuri, în Parlament.

Dar şi mai important, se pare că USR nu va vota Guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă, ar fi declarat surse din acest partid, potrivit Antena 3.

Astfel că varianta de lucru va fi un Guvern minoritar format din miniştri de la PNL şi UDMR, avându-l în frunte pe Nicolae Ciucă, plus susţinerea celor de la PSD în Parlament.

Consultări la Palatul Cotroceni! Preşedintele Iohannis îşi va anunţa astăzi noua decizie

Joi, 21 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a chemat partidele parlamentare la consultări, la Palatul Cotroceni, după ce Cabinetul Dacian Cioloş nu a strâns voturile necesare în Parlament.

Primii care intră la consultări cu şeful statului sunt liberalii. Delegaţia PNL este programată pentru ora 11:00.

Urmează apoi delegaţia PSD, care are întâlnirea programată la ora 11:30.

De la ora 12:00, sunt aşteptaţi la Cotroceni reprezentanţii UDMR, iar de la 12:30 cei ai USR.

La ora 13:00 este programată delegaţia AUR, iar la 13:30 cea a minorităţilor.

Un militar de carieră, în fruntea Guvernului României?

Se pare că în decizia privind alegerea lui Nicolae Ciucă ar fi contat foarte mult şi discuţia purtată miercuri de preşedintele Iohannis cu cu şeful Pentagonului, Lloyd J. Austin III. Reamintim că secretarul american al Apărării a venit într-o vizită oficială la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu Nicolae Ciucă, dar şi cu preşedintele Iohannis, dar a mers şi la baza militară Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa.

O temă de îngrijorare a fost cum va fi privită nominalizarea unui militar de carieră în fruntea Guvernului României, însă discuţia cu oficialul american, precum şi nevoie de impunere a unor restricţii mult mai dure în ţara noastră au cântărit mult mai greu în balanţă.