Potrivit Reuters, gigantul Samsung Electronics a anunţat luni că va opri activitatea singurei sale fabrici de televizoare din China, informează agerpers.

Decizia survine în contextul în care companiile îşi regândesc planurile privind producţia şi lanţurile de aprovizionare pe fondul creşterii costurilor cu forţa de muncă în China, a escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China şi a efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Fabrica de televizoare din Tianjin este singura bază de producţie a Samsung Electronics TV din China, a precizat un purtător de cuvânt al companiei sud-coreene. Decizia face parte din „eforturile companiei de îmbunătăţire a eficienţei” în facilităţile sale de producţie, se arată într-un comunicat al Samsung.

Totodată, potrivit sursei citate, închiderea unităţii va avea loc la finalul lunii noiembrie. Fabrica are aproximativ 300 de angajaţi.

Închideri pe bandă rulantă

În ultimii ani, Samsung şi-a închis facilităţile de producţie din China. În prezent, grupul sud-coreean mai deţine o uzină unde se produc electrocasnice în Suzhou şi o fabrică de chipuri în Xian.

În august, Samsung Electronics a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China.

Presa chineză scria că aproape jumătate din cei 1.700 de angajați cu contract de la fabrica Samsung Electronics Suzhou Computer vor fi afectaţi, cu excepţia celor care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării. În 2012 unitatea exporta bunuri din China în valoare de 4,3 miliarde de dolari, suma scăzând la un miliard de dolari până în 2018.

Purtătorul de cuvânt al Samsung a refuzat să comenteze detalii cu privire la angajați sau datele privind veniturile şi livrările fabricii. Samsung mai are în China două facilităţi unde produce semiconductori, în Suzhou şi Xi’an. Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China, după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.

Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.