Potrivit companiei germane, numai costurile de asigurări reprezintă 3,5 miliarde de euro din cifra menţionată.

La scară globală, dezastrele naturale în prima jumătate a acestui an a provocat daune economice de circa 35 miliarde de euro, cu 10 miliarde de euro mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cel mai mult de pe urma inundaţiilor a avut de suferit anul acesta Germania.’Pierderile definitive nu au fost calculate încă, dar s-ar putea ca acestea să fie cele mai mari din istoria Germaniei’, a apreciat Peter Höppe, şeful Departamentului de analiză a riscurilor în cazul dezastrelor naturale de la Munich Re, într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung.

În acest sens, asiguratorii au făcut apel la autorităţile din zonele cu risc ridicat de inundaţii din Germania să se abţină de la noi proiecte de construcţii în aceste regiuni, iar obiectivele distruse de ape să nu fie reconstruite în genere.

Cu toate acestea, Munich Re nu a avansat o cifră exactă a despăgubirilor pe care ar urma să le achite, indicând data de 6 august pentru prezentarea datelor finale privind pierderile. Omologul său elveţian Swiss Re a anunţat luni suma despăgubirilor pe care urmează să o plătească în legătură cu inundaţiile din iunie, aceasta ridicându-se la 233 milioane de euro.
Sursa: Agerpres