De asemenea, Diconescu va fi şi vicepreşedinte al Direcţiei Antifraudă. Între timp, ministrul Finanţelor, Anca Paliu-Dragu, analizează mai multe nume pentru şefia cu drepturi depline a ANAF.

Diaconescu a ocupat până în acest moment funcţia de director general al Direcţiei Generale de Informaţii Fiscale în cadrul ANAF. Acesta are în spate o experienţă de 10 ani în domeniul administrării fiscale şi a protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, miercuri, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de mai mulţi suspecţi, printre care preşedintele şi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ştefan Diaconu şi Mihai Gogancea-Vătăşoiu, în dosarul în care sunt anchetaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Premierul Dacian Cioloş a semnat, joi, decizia de eliberare din funcţie a şefului ANAF, Gelu Diaconu, care a refuzat să demisioneze, aşa cum îi ceruse joi ministrul finanţelor, Anca Dragu.

SURSA: Agerpres

Te-ar putea interesa și: