Dan Barna, actual co-preşedinte al USR PLUS, alături de Dacian Cioloş, intenţionează să devină preşedinte al formaţiunii politice şi va candida, în acest sens, la congresul ce va fi organizat în luna septembrie.

Barna: Doresc să duc mai departe proiectul USR PLUS

Anunţul a fost făcut vineri, la Sibiu, unde Dan Barna a răspuns la o întrebare a jurnaliştilor referitoare la intenţiile sale politice.

“Este un proiect la care am muncit foarte mult timp și doresc să duc mai departe acest proiect USR PLUS”, a mai precizat Barna.

Până la începutul lunii iulie, vor fi organizate alegeri interne la nivelul tuturor filialelor judeţene ale USR PLUS, iar apoi va urma congresul naţional, programat pentru luna septembrie.

“Suntem foarte optimiști despre evoluția pe termen lung a organizației”

Dan Barna se declară foarte încântat de modul în care a decurs fuziunea dintre USR şi PLUS, în ciuda faptului că mulţi au încercat “să bage bețe prin gard”, iar referitor la evoluţia pe termen lung a formaţiunii politice, el spune că toată lumea este foarte optimistă.

“Atmosfera e una foarte bună. Faptul că în Vinerea Mare a decis validarea fuziunii… În momentul de față suntem un singur partid.

Practic această fuziune, care a durat aproape doi ani, a ajuns la un rezultat și sunt foarte încântat la nivel personal că un proiect în care am crezut și care nu a fost simplu, pentru că au fost de-a lungul timpului mulți oameni care au încercat să bage bețe prin gard, am reușit să avem acest efort finalizat.

Suntem foarte optimiști despre evoluția pe termen lung a organizației”, a mai precizat, vineri, Dan Barna.

Co-preşedintele USR PLUS îl va avea de înfruntat la congres şi pe Dacian Cioloş, care şi-a anunţat şi el intenţia de a deveni preşedintele partidului.

Dan Barna şi Dacian Cioloş, luptă la nivel înalt pentru voturile celor din USR PLUS

La jumătatea lunii februarie, Dacian Cioloş declara public că intenţionează să candideze la această funcţie, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Cine se ocupă de partid trebuie să se ocupe și de conducerea partidului și de organizarea lui. Când ești în Guvern sau în Parlament ai și acolo anumite responsabilități, unele sunt mai solicitante decât altele”, declara atunci Cioloş, aruncând săgeţi spre Dan Barna.

Întrebat dacă el ar putea conduce partidul mai bine, având în vedere că este şi europarlamentar la Bruxelles, Cioloş a replicat: “Da, pot. Îmi ia câteva ore să ajung la Bruxelles și înapoi de la Bruxelles. Deci nu asta e problema.”

Sursa foto: Capital