Cutremur în SUA!

Seismul s-a produs la 04:44 ora locală (11:44 GMT) şi s-a simţit la Inglewood, Lennox şi în mai multe cartiere din centrul Los Angeles-ului, însă până acum nu au fost raportate victime sau pagube materiale, transmite EFE, preluată de Agerpres.

Mai mulţi călători care se aflau pe Aeroportul Internaţional din Los Angeles au comentat pe Twitter că au simţit zdruncinătura, deşi pe pagina oficială a infrastructurii aeroportuare nu s-a făcut nicio menţiune în acest sens.

„Cutremur: Cine l-a simţit? Am avut un scurt cutremur aici pe LAX”, a scris pe rețeaua de socializare o ziaristă a postului ABC din Los Angeles.

S-a produs la o adâncime de peste 20 de kilometri

De asemenea, experta în cutremure Lucy Jones a scris pe Twitter că seismul a fost suficient de puternic pentru a fi simţit de majoritatea persoanele care se treziseră la acea oră în Los Angeles, deşi a precizat că s-a produs la o adâncime de peste 20 de kilometri.

Mai multe seisme mici s-au produs în cursul dimineţii, inclusiv unul cu magnitudinea 3,3 în aceeaşi zonă, potrivit datelor USGS. Conform ziarului Angeles Times, în ultimele zece zile s-au produs trei seisme cu magnitudinea 3 în regiuni din apropierea oraşului Los Angeles.

USGS estimează că există probabilităţi de 60% ca un cutremur cu magnitudinea 7 să se producă în apropiere de Los Angeles în următorii 30 de ani, cele mai mari probabilităţi fiind în zona faliei San Andreas, ceea ce va afecta grav multe localităţi şi cartiere din comitatul Los Angeles (SUA).