Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) informează că un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs luni în largul Indoneziei, relatează Reuters. Potrivit sursei citate, cutremurul a avut loc la o adâncime de circa 13 kilometri.

La rândul său, Institutul american de geofizică (USGS), citat de agenţia Xinhua, a localizat epicentrul la o distanţă de 183 de kilometri nord-est de localitatea Tual din Indonezia, iar EMSC a indicat epicentrul la 203 kilometri sud-vest de oraşul Nabire din regiunea indoneziană din Papua Noua Guinee.

În ceea ce privește ora, seismul s-a produs la ora 05:01 GMT, conform USGS.

Amintim faptul că în cursul zilei de vineri, un alt seism puternic a lovit coasta de nord a Peru. Bilanțul a fost tragic. Mai exact, autorităţile din domeniul sănătăţii susțin că cel puţin 40 de persoane au fost rănite vineri, după un cutremur cu magnitudinea de 6.

Cutremur de 6 grade în Peru

Sursa citată precizează că trei persoane, între care o femeie însărcinată, au fost grav rănite în urma prăbuşirii unor ziduri, a anunţat spitalul din oraşul Sullana, iar alţi 10 s-au ales cu fracturi.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică, seismul a fost înregistrat la ora 12:10 p.m. (17:10 GMT), iar epicentrul său a fost localizat la 12 kilometri vest de oraşul Sullana, nu departe de graniţa cu Ecuadorul, la o adâncime de 36 km.

În ceea ce privește bilanțul material, agenţia de apărare civilă a anunţat că 187 de case au fost avariate, iar şase nu mai pot fi locuite. Totodată, cutremurul a fost simţit în întreaga regiune şi în ţara vecină, Ecuador.

Postul de radio RPP anunța că seismul a provocat daune la faţada catedralei din capitala de provincie Piura. În același timp, în districtul Colan de pe coasta Pacificului s-au înregistrat alunecări de teren.

Amitnim faptul că Peru, care se află pe Cercul de Foc al Pacificului, se confruntă în fiecare an cu aproximativ 100 de cutremure perceptibile de către om.