Judecătorul Radu Rares Dusa de la Curtea de Apel Cluj le-a admis actiunea avocatilor Mikolt Kapcza si Gabriel Marin impotriva hotărârilor de Guvern legate de starea de alerta și implementarea certificatului verde / digital, menit sa-i discrimineze pe romanii nevaccinati.

Magistratul de la CA Cluj argumentează – bazandu-se pe insele cifrele comunicate de guvernul condus de Florin Citu ca situatia pandemică este departe de gravitatea din mai 2020 (numarul infectarilor zilnice scazand drastic), iar Executivul a avut tot timpul din lume in aceste 16 luni sa ia masurile necesare. In acelasi context, Radu Dusa da exemplul altor state europene, care, la niveluri de infectari comparabile cu cel al Romaniei, nu se mai concentreaza pe spitalizarea bolnavilor, ci pe izolarea lor temporara, punand de mult capat starii de alerta, conform luju.ro.

Guvernul Cîțu îi umilește pe români

Judecătorul Dușă îi amintește guvernului că acum ii umileste pe romani, dar nu a avut nicio tresarire ca asta-vara sa permita organizarea unor festivaluri cu sute de mii de participanti. De asemenea săptamâna trecuta sa desfasoare congresul PNL cu 5.000 de delegati.

GDPR mai avem?

Judecatorul de la Curtea de Apel Cluj a abordat și alt aspect care se referă la faptul ca Guvernul ii obliga pe operatorii economici sa verifice certificatul verde al clientilor, fara ca acei operatori sa aiba autorizatie de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Scopul real este constrângerea românilor de a se vaccina

Radu Dusa arata că acțiunea pusă in scena de guvernul Citu are ca scop real constrangerea romanilor de a se vaccina. Nu prin lege, ci prin act infralegal, respectiv hotarare de Guvern. De asemenea, Executivul practica o cenzura de facto a vocilor care indraznesc sa vorbeasca despre riscurile vaccinurilor.

Vaccinare sau testare?

Caracterul disproportionat al constrangerii la vaccinare este dat si de faptul ca alternativa este formata din vaccinare si testare. Or, testele nu sunt deloc ieftine, iar administrarea lor frecventa ii va ruina economic pe foarte multi romani, puncteaza Dusa.

Românii trecuți prin boală, obligați să se vaccineze

Guvernul îi obligă sa se vaccineze inclusiv pe romanii care au facut deja COVID-19 si astfel s-au imunizat natural, adauga judecatorul.

Magistratul arată că hotărârile încală Constituția

Magistratul arata ca cele trei HG-uri incalcă atat Constitutia, cat si OG 137/2000 anti-discriminare si mai ales Legea nr. 55/2020, care impune ca restrictiile sa fie temporare, graduale, proportionale si nediscriminatorii. Or, avalansa de hotarari de Guvern privind prelungirea starii de alerta nu denota altceva decat permanentizarea abuzurilor si impiedicarea accesului real al romanilor la justitie, intrucat pana apuca o instanta sa anuleze pe fond o hotarare de Guvern, Executivul deja a emis urmatoarea HG de prelungire a starii de alerta.