Impartite pe nivele de cunostinte, de la prescolari pana la avansati cursurile propuse de Nautilus par sa poata satisface si cele mai pretentioase gusturi ale romanilor de a invata sa se exprime. Cea mai completa oferta este aceea destinata incepatorilor absoluti in a conversa intr-o noua limba straina. Pentru aceasta categorie exista pachete pentru aproape 50 de limbi, printre care, in afara de cele de larga circulatie, veti avea surpriza sa descoperiti si limbi straine mai putin cautate de catre romani, de genul bulgara, albaneza, croata, letona etc., pretul unui pachet fiind de 21 USD. Cursurile se desfasoara in etape, prin invatarea cuvintelor din limba aleasa, expresii uzuale etc. De asemenea, incepatorii vor putea folosi metoda interactiva de comparare a pronuntiei, folosind metoda de imprimare si apoi de verificare prin comparare cu un vorbitor nativ (cu exceptia Latinei). In plus, cursurile se desfasoara intr-un mod atractiv, de exemplu, testarea cunostintelor poate fi facuta cu ajutorul unor concursuri de genul „cine stie castiga”. Pentru a exista si o posibilitate de verificare a cunostintelor dobandite, realizatorii au pus la punct un sistem de monitorizare a progreselor si facilitati de a avea un „ajutor” interactiv in mod continuu (inclusiv in limba romana).
Si pentru ca totul sa fie complet, invataceii vor avea posibilitatea de printare a „dictionarului cu imagini”, pentru a-l avea la indemana in orice imprejurare (compatibil PC sau Macintosh).
Pentru cei din nivelul intermediar, pre-intermediar sau avansat, Nautilus ofera o gama vasta de produse (chiar si pe DVD), mergand pana acolo incat invataceii sunt implicati in timp ce invata chiar in actiunea unui film celebru sau intr-o banda desenata cat se poate de haioasa.
Limba de baza, romana exista printre cele 46 de limbi pe care le puteti invata singura conditie fiind sa o alegeti inca de la inceputul cursurilor.