Actele necesare pentru inscriere sunt: cerere, curriculum vitae, copie de pe buletin, copie de pe actele care atesta pregatirea si experienta profesionala, atestat de limba straina, certificat de cazier judiciar.

Carla Maria Bojoiu, Ploiesti: „In baza cursurilor postuniversitare predate in cadrul Antenei I.N.D.E. Ploiesti, recunoscute in tarile francofone, se poate obtine un brevet de manager in activitatea de turism, conform OMT nr.
170/03.04.2001?”.
Orice institutie care organizeaza cursuri de turism trebuie sa fie avizata de MEC, MMSS si Ministerul Turismului, pentru a putea emite atestate cu valabilitate nationala. Pana la sfarsitul anului 2001, Antena INDE nu figura printre cele opt centre de educare care au obtinut toate cele trei avize necesare. Ati putea solicita organizatorilor cursurilor pe care le-ati urmat sa va faca dovada autorizatiilor obtinute si, apoi, sa solicitati mai multe informatii chiar de la Directia de Autorizare si Control in Turism, din cadrul Ministerului Turismului, telefon: 01/410.34.00.

Vilceanu Georgiana, Targu-Jiu: „Ce posibilitati de perfectionare si de burse au absolventii facultatilor de limbi straine?”
Intr-unul din numerele viitoare ale revistei, in paginile de „Cariere”, veti putea citi un material cat mai cuprinzator, care va trata problemele ridicate de dumneavoastra.

Alfred Coman, Braila: La data de 17 ianuarie 2002 a primit un plic care contine trei pagini – scrisoare, adeziune si factura – de la o organizatie care propune inscrierea intr-un club in schimbul unei taxe de membru, de 150 dolari. „Este ceva real, exista aceasta organizatie sau totul este o farsa pentru a colecta bani de la diverse persoane care sunt selectate pe criterii numai de ei stiute”.
Am incercat sa verificam organizatia la care va referiti, Morgan Society for Social Studies. Nu am gasit nici o adresa de Internet si nici o referire la aceasta societate in presa din Washington. Nu am putut verifica adresa, pentru ca nu au specificata o locatie exacta. Nici cautarea numelui reprezentantului pentru Europa Centrala si de Est, Marius Pavel Galeriu Gallagher, nu a adus mai multe rezultate. De asemenea, nu furnizeaza nici un numar de telefon la care pot fi contactati. In mod normal, o organizatie academica se identifica mult mai transparent decat cea care v-a scris pentru a va cere bani. In plus, nu intelegem ce beneficii va aduce inscrierea, din moment ce scrisoarea nu specifica decat ca ar trebui sa sprijiniti o cauza nobila. Pe scurt, nu va sfatuim sa trimiteti vreun ban pana nu va lamuriti cui si pentru ce.

Daniel Ciofu, Suceava: „As dori sa aflu adresa Fondului Intercapital administrat de Certinvest, respectiv a distribuitorului acestui fond; exista distribuitor in Suceava?”
Pentru toate informatiile de care aveti nevoie, va recomandam sa contactati Certinvest la adresa din Bucuresti, Strada Buzesti nr 75, sector 1, sau la telefon 01/315 17 03; e-mail [email protected] Distribuitorii titlurilor sunt SVM Intercapital Invest si SVM Valmob Intermedia.