Astfel, miercuri, 1 aprilie, temperaturile minime se vor încadra între -7 și 2 grade, mai scăzute în depresiunile din nord şi centru. Cerul va fi temporar noros.

În Carpații Meridionali, în sudul Banatului şi al Transilvaniei, în vestul şi nordul Olteniei precum și în nord-vestul Munteniei vor fi ninsori moderate cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă. În extremitatea de sud și de sud-est a țării, pe spaţii mici se vor semnala precipitaţii mixte și vor fi condiții de polei.

De asemenea, va fi prezent și vântul, care va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, iar pe arii restrânse în Banat și în regiunile sudice și estice. Spre dimineaţă se va produce brumă pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul teritoriului şi local în rest.

În Capitală, cerul va fi mai mult noros, iar probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă, mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Vreme deosebit de rece în București

Joi, vremea va continua să se mențină deosebit de rece pentru această perioadă din an în toate zonele, dar cu precădere în cele sudice, unde și vântul va avea local şi temporar intensificări, amplificând senzaţia de frig.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea  se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiuni şi 3 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi ziua, în sudul și sud-vestul teritoriului, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în rest. Vântul va avea intensificări în jumătatea sudică a țării, cu viteze ce se vor situa în general între 45 și 55 km/h și va sufla slab și moderat în rest. Spre dimineaţă se va produce brumă în nord și în centru și local în rest.

În Capitală, vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie, mai ales în timpul nopții şi dimineaţa.

Potrivit prognozei meteo, temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade, mai scăzută în zona preorăşenească şi se va produce brumă.

Cerul va fi parțial noros, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, iar vântul va fi în general moderat ziua, cu viteze de până la 35…40 km/h, apoi va sufla slab.