Murăturile sunt gustoase și la mare căutare de către toți românii. Ele sunt aliaţii noştri de seamă în lupta cu temutele viroze şi afecţiuni respiratorii. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a pune la borcan una dintre cele mai cea mai sănătoase garnituri din sezonul rece.

Murăturile făcute în casă sunt cu mult de preferat în locul celor din comerț. E vorba în primul rând de absența conservaților care se află în borcanele pe care le cumpărăm de pe rafturile magazinelor. Un alt argument îl constituie și banii. Cele preparate în bucătărie de cătfre gospodine nu numai că sunt mult mai gustoase și mai sănătoase, dar și ajung să fie mult mai ieftine.

Secretul unor murături perfecte

Murăturile preferate de mai toți românii sunt fie compuse din conopidă, gogoșari, ardei, gogonele, castraveți, morcovi, sfeclă, varză și chiar fructe.

Unul dintre cele mai urmate sfaturi în bucătărie este lipsa conservanților în modul de preparare. Cea mai simplă rețetă de pus murături oferă ca și indicație doar apă şi sare. Fără nici un alt adaos, de tipul zahărului sau oţetului. Mai exact, o lingură de sare la un litru de apă, iar murăturile vor fi delicioase când vor ajunge pe farfurie.

Un secret însă neștiut de multă lume a fost dezvăluit, însă, chiar de unul dintre producătorii de murături. Potrivit acestuia, pentru a-ți ieși murăturile perefcte trebuie urmați doar câțiva pași. În clipa în care punem saramura, o să rămână așa două zile la soare, fară capac. Apoi, a doua zi, vom lua apa. Saramura se fierbe din nou, se strecară și se toarnă pestre castraveți din nou.

Chiar dacă sunt la mare căutare, trebuie subliniat că murăturile nu fac bine oricui. Cei care au probleme cu inima, hipertensiune, retenție de apă sau edeme trebuie să evite consumul acestor garnituri pentru a evita eventualele complicații pe viitor.