În legătură cu lucrarea «Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI», vă transmit ataşat Raportul de originalitate privind lucrarea. Raportul evidenţiază în conţinutul său elemente care pot fi considerate ca fiind plagiat. Însumând aceste elemente se poate observa că procentul de pasaje din lucrare susceptibil a fi considerat ca fiind plagiat este de 2 la sută, situându-se deci într-o limită acceptabilă", susţine George Copos, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Documentul ataşat, transmis de Copos, care conţine "Raportul de originalitate privind lucrarea", este de fapt o analiză făcută cu un software, plagiarism-detector.com.

Cartea lui Copos a fost înregistrată în acest software vineri, la ora 11.15, de către Gheorghe Orzan. Ca surse din care ar fi fost luate pasaje în cartea omului de afaceri sunt indicate trei site-uri: crestinortodox.ro (în proporţie de 0,6 la sută), parohie.ro (0,7%) şi lefo.ro (0,7%).

Jurnalistul Cătălin Parfene a susţinut că tema lucrării sale de masterat realizată în 2005 este similară cu una dintre cărţile scrise de Copos – "Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI", apărută în 2014, la editura Niculescu.