Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor vine cu noi informații legate de subiectul purtării mânușilor în aceste zile. Recomandarea aceasta a venit din partea ministrului Vlad Voiculescu, pentru elei.

Întrebat dacă s-a pus în pericol după ce a oferit flori şi mărţişoare colegelor din Parlament, liderul PNL a declarat că nu se simte ca și cum s-ar fi expus în fața unui pericol.

“Personal nu, nu m-am pus în pericol”, a spus Ludovic Orban.

După ce i s-a spus că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a recomandat ca mărţişoarele să fie oferite cu mănuşi, Ludovic Orban a râs și a declarat că deși nu a purtat mânuși, s-a spălat pe mâini după ce a oferit mărțișoarele.

Totodată, el a mai adăugat că spălarea și dezinfectarea mâinilor a devenit deja un obicei.

“E 1 martie, a venit primăvara, cred că orice doamnă, domnişoară, se bucură să primească flori, mărţişoare. În ceea ce mă priveşte pe mine, chiar nu pot fi transmiţător. Chiar dacă nu port mănuşi, m-am spălat pe mâini. Dezinfectarea mâinilor a devenit un obicei, alături de portul măştii şi toate celelalte măsuri de protecţie”, a mai spus Ludovic Orban.

Mânușile sunt obligatorii de 1 martie?

De menționat este faptul că, Vlad Voiculescu a venit cu o serie de recomandări în contextul zilelor de 1 și 8 matrie. Întrebat dacă în școli se pot oferi flori și Mărțișoare, având în vedere că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că este liber în continuare la Mărțișoare, ministrul a răspuns cu un citat din Biblie.

“Să definim “este liber”… Aș răspunde cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos!”, a declarat Vlad Voiculescu.

Totodată, întrebat dacă le recomandă elevilor să dea mărţişoare, ministrul Sănătăţii a răspuns că mânușile ar fi o soluție bună.

“Nu ştiu, poate dacă poartă mănuşi, cred că ar putea să facă gestul acesta. Dar, în principiu, sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască şi sfătuiesc pe toată lumea să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare, altfel sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsurile de precauţie”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu