Pentru a repara un telefon mobil căzut în apă se recomandă de obicei păstrarea telefonului în orez, acesta este un mit extrem de cunoscut și răspândit în întreaga lume, însă niciun producător nu recomandă această tehnică.

Vara pericolul este cu atât mai mare odată cu proximitatea de mare și de piscină. Într-un fel sau altul, toți suntem dependenți de telefon, tocmai de aceea modalitatea de salvare a acestuia este esențială.

Cum salvăm un telefon mobil căzut în apă

Defecțiunile apărute la telefoanele mobile sunt foarte costisitoare, aceasta fiind principala problemă a dispozitivelor electronice. De aceea au și apărut sute de mituri și tehnici prin care oamenii să își poată rezolva problemele acasă. Udarea telefonului este printre cele mai comune accidente.

Atunci când un smartphone se udă, ar trebui să ne îngrijoreze în principal faptul că apa riscă să ajungă la materialele metalice care îl alcătuiesc și că acestea pot începe să se corodeze. Acest lucru poate duce la un scurtcircuit sau poate face ca o parte a telefonului să se rupă, să cedeze.

Primul lucru pe care trebuie să-l facem de îndată ce dispozitivul intră în contact cu apa este să-l oprim și/sau să-l deconectăm de la curentul electric, este interzis să îl reîncărcăm.

Tehnica orezului sau a uscătorului de păr sunt mituri false: există o metodă care funcționează

Deși toată lumea consideră că orezul este cheia pentru salvarea smartphone-ului umed, deoarece este absorbant, acest lucru nu este adevărat. Orezul poate lăsa urme de amidon care poate provoca o deteriorare și mai consistentă în interiorul dispozitivului vostru.

Aproape la fel de populară este și folosirea unui uscător de păr ca soluție, totuși, aerul poate muta apa în zone unde nu a fost inițial umedă, ceea ce ar putea provoca un scurtcircuit.

Trucul care nu dă greș

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să puneți dispozitivul electronic într-un recipient cu pungi de siliciu timp de 24/48 de ore, acest lucru va funcționa aproape întotdeauna fiindcă siliciul se remarcă prin capacitatea mare de absorbție.

Dacă acest truc nu funcționează, vă sfătuim să duceți telefonul udat la un profesionist care se va ocupa de repararea lui. Acesta îl va deschide, îl va curăța și apoi va verifica dacă vreuna dintre părți s-a corodat.