Compania japoneza Canon a anuntat o scadere de 26% a profitului operational in cel de-al treilea trimestru al anului. Canon si-a revizuit, de asemenea, in scadere previziunile pentru intregul an, asteptandu-se la un profit in scadere cu 23%. Compania ar putea intampina primul trimestru cu afaceri mai mici din ultimii noua ani pe fondul situatiei economice din intreaga lume.

„Incetinirea cresterii economice la nivelul actual este ceva cu care ne confruntam o data la 50 de ani, sau chiar o data intr-un secol” a declarat Masahiro Osawa, directorul financiar al companiei.

Profitul operational al companiei a scazut pana la 129 miliarde de yeni, sau 1,4 miliarde de dolari, de la 174 miliarde de yeni, in perioada similara a anului trecut. Vanzarile au fost de asemenea mai scazute cu 6 procente.

Scaderea vine pe fondul reducerii cheltuielilor pe care companiile le fac cu copiatoarele, dar si pe fondul vanzarilor mici la aparate foto digitale in randul consumatorilor.

Canon a anuntat ca in aceste conditii se asteapta la un profit operational de 580 miliarde de yeni pentru 2008. In 2007, Canon a avut un profit operational de 756 miliarde yeni.

Sursa: Financial Times