Noile tehnologii Sony expuse la CES reprezintă rezultatul anilor de inovaţii în design şi inginerie, concretizate în produsele de referinţă lansate în ultimele 12 luni, printre care se numără inovatoarele laptop-uri VAIO cu ecran tactil, televizorul Bravia 4K LED TV, de 84”, dar şi o gamă completă premiată de noi produse de imagine digitală. Aceste tehnologii şi altele se află la baza produselor Sony pentru 2013: smartphone-uri, tablete, camere foto şi video, televizoare inteligente şi sisteme de sunet. 
Smartphone-urile Sony Xperia la CES 2013
Sony prezintă noul vârf de gamă Xperia Z, care va transforma experienţa de utilizare a unui smartphone prin noi tehnologii de imagine şi primul senzor din lume cu HDR. Modelul dispune de noul ecran “Reality Display” Full HD 1080p de 5”  şi de procesorul de imagine BRAVIA Engine 2. De asemenea, Xperia Z este dotat cu procesorul quad-core Snapdragon S4 Pro pentru multitasking, o cameră de 13 mp şi conectivitate 4G LTE pentru a accesa rapid conţinut de divertisment. Mai mult, noul telefon este rezistent la praf şi rezistă în apă la o adâncime de un metru până la 30 de minute.

Funcţia One-touch
Noile Sony Xperia Z şi Xperia ZL dispun de tehnologia disponibilă pe multe dintre produsele Sony prezentate la CES 2013 prin funcţia One-touch. Tehnologia NFC (conexiune de proximitate) oferă cea mai uşoară şi rapidă cale de a conecta wireless un smartphone la un dispozitive audio-video externe – boxe, tablete, sisteme home-theatre, televizoare.

Sony are cea mai mare gamă de produse cu tehnologie NFC şi funcţia One-touch încorporată: sisteme home-theatre Blu-ray, sisteme de sunet, boxe wireless şi alte produse home audio, căşti, boxe portabile şi dispozitive mobile. Noul dispozitiv personal de stocare (Personal Content Station) de la Sony oferă un spaţiu de 1TB pe care utilizatorii îl pot folosi cu ajutorul funcţiei One-touch. Poate fi conectat wireless la o reţea de acasă pentru a stoca, vizualiza şi distribui fotografii şi clipuri video de pe smartphone-uri şi tablete Xperia.

Funţia One-touch conectează smartphone-urile cu televizoarele Sony BRAVIA. Pentru mobilitate, Sony a inclus tehnologia NFC şi în noile boxe wireless Bluetooth (SRS-BTX500, SRS-BTX300, SRS-BTX500 şi SRS-BTV5). Chiar şi căştile Sony beneficiază de funcţia One-touch, începând cu modelul MDR-1RBT care poate fi conectat la smartphone.

Sony 4K
Cu o rezoluţie de patru ori mai mare decât cea a televizoarelor HD de astăzi, tehnologia 4K oferă o experienţă mai dinamică şi mai captivantă. Iar când vine vorba de 4K, Sony este recunoscut pentru prima lansare de echipamente dedicate – primul televizor 4k, primul proiector 4k şi prima cameră video 4k.  

Sony a început revoluţia 4K lansând primul proiector comercial 4K pentru cinematografe – acum, mai mult de 13.000 de proiectoare 4K sunt instalate în cinematografe din toată lumea – şi prima cameră profesională care produce conţinut 4K, F65. Cu un proiector 4K pentru acasă, o linie completă de produse compatibile şi televizorul LED 4K de 84”, Sony oferă un ecosistem 4K complet pe care nicio altă companie nu-l poate oferi.

La CES 2013, Sony dezvăluie două noi modele de televizoare LED 4K cu ecrane de 55 şi 65 de inci (seria X9000A), care vor fi lansate în primăvară. Modelele vor fi disponibile într-o gamă de preţuri mai accesibile pentru a aduce experienţa 4K în faţa unei audienţe mai mari.

Sony combină, de asemenea, tehnologia 4K cu o altă tehnologie de afişare lansată în premieră: OLED. Sony a lansat primul televizor comercial OLED de 11” în 2007 şi a avut mare succes pe pieţele comerciale cu monitoarele OLED profesionale cu ecrane mari. Un televizor prototip OLED 4K de 56” va fi expus la CES, demonstrând astfel un pas înainte pentru experienţa pe segmentul consumer.

La CES 2013 va fi expus şi un prototip al primei camere video portabile 4K pentru segmentul comercial, dar şi alte soluţii de imagine digitală 4K, precum “PlayMemories Studio”, şi prima gamă de Playere Blu-ray Disc 4K din industrie.

“Display Triluminos”
Sony îşi continuă angajamentul pentru dezvoltarea de noi tehnologii de imagine, ultima dintre acestea fiind “Triluminos Display”. Construită pentru a livra nuanţe mai reale de albastru, verde şi roşu, această tehnologie va fi prezentă pe unele modele noi de televizoare Sony BRAVIA 2K şi 4K de anul acesta, precum şi pe noile modele Cyber-shot, Handycam şi VAIO.

Camere foto şi video
Noua gamă din 2013 stă sub semnul interconectivităţii între camere digitale, smartphone-uri şi tablete. Un exemplu este camera foto Cyber-shot DSC-WX80, care oferă posibilitatea de a distribui materialele direct pe un telefon smartphone. De asemenea, camera compactă Cyber-shot DSC-TF1 cu un design robust este accesoriul perfect pentru aventurile de weekend, vacanţele de familie şi orice excursie la un preţ competitiv. Este un produs rezistent la apă (până la 10m), praf, şocuri şi temperaturi extreme.

Gama de camere video Handycam este dotată cu  tehnologia de stabilizare optică avansată ”Balanced Optical SteadyShot”. Noile camere video (HDR-PJ780VE, HDR-PJ650VE şi HDR-PJ420VE) sunt echipate cu un proiector încorporat şi pot beneficia de Wi-Fi cu ajutorul unui accesoriu opţional, astfel încât utilizatorii pot încărca imagini pe site-urile de socializare prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

Totodată, Sony va oferi un nou binoclu 3D cu un vizor OLED, capabil de înregistrare şi pe timp de noapte. Produsul va fi rezistent la praf şi la stropire cu apă pentru a răspunde cerinţelor riguroase de utilizare în aer liber.