Industria de telecomunicații a fost marcată în 2012 de mai multe scandaluri în care au fost implicați pe de o parte furnizorii de servicii de televiziune, iar pe de altă parte producătorii de conținut.
RCS&RDS, cel mai mare operator de cablu de pe piața locală, a stârnit cele mai multe dintre acestea. Primul scandal este legat neînțelegerile cu Antena Group, și scoaterea din grilă a canalelor începând cu luna aprilie. Cei de la RCS&RDS i-au acuzat pe cei de la Antena Group ca le-au cerut 7 milioane de euro pe an pentru transmiterea acestor canale pentru abonați de satelit Digi.
A urmat apoi scandalul legat de blocarea accesului internauţilor la site-ul Vplay.ro, care transmite, ilegal, seriale. Operatorul telecom a negat acuzațiile. Cel mai recent și mai important conflict a fost cel cu Discovery Networks. RCS&RDS a scos, în seara de 29 noiembrie 2012, de pe rețelele sale de cablu toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, TLC, Discovery Science si ID Investigation Discovery fără a avea aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, așa cum impune Legea audiovizualului.
Cel mai nou scandal îi are în centrul atenției pe cei de la Romtelecom și trustul Pro. Posturile grupului Pro au fost scoase de pe rețeaua Dolce, deținută de Romtelecom, de la miezul nopții, din 3 ianuarie 2013.
„Ca urmare a cererilor financiare nerezonabile exprimate de ProTV S.A. către Romtelecom, de creștere de 3 (trei) ori a costurilor de difuzare a celor 11 canale ale grupului (ProTV, ProTV International, ProTV HD, Acasă TV, Acasă Gold, Acasă HD, ProCinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH1) pe platformele TV ale Romtelecom, negocierile dintre cele două părți au eșuat. Astfel, Romtelecom este forțata, începând de astăzi, 3 ianuarie, să retragă cele 11 canale din grila TV a abonaților Romtelecom. Canalul ProTV va fi transmis în continuare pe platformele IPTV și CATV, conform principiului must carry. Toate canalele grupului Pro TV S.A. continuă să fie disponibile la această dată pe platforma NextGen, companie deținută de Romtelecom”, se arată în comunicatul celor de la Romtelecom.
Cei care au de suferit din toate aceste conflicte sunt abonaţii. Aceştia sunt privaţi de canalele lor preferate şi se gândesc dacă să rămănă cu acelasi operator de cablu sau să treacă la altul.  Soluţia este mult mai simplă decât cred aceştia. Sunt români care nu numai că nu plătesc abonament pentru TV, dar au acces la absolut toate canalele. Aceştia au ales să se uite la TV via Internet. Pe net exista zeci de site-uri care îţi oferă acces la o mulţime de posturi inclusiv HBO sau cele HD.
Ce trebuie să faci pentru a te bucura de canale TV gratis? Ai nevoie de un PC sau o tabletă, de o conexiune bună la internet, de programul acesta şi să accesezi unul din site-urile, care nu sunt legale, de mai jos.
www.cool-tv.net/
www.ro-tvonline.com/
onesitetv.com/tvonline/country/Romania/
www.tvron.ro/
tvonline.radiourionline.com/
tvronline.com/