Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 vestea că președintele american Donald Trump a fost infectat cu noul coronavirus. Gazetarul îi recomandă, ironic, o injecție cu detergent, făcând aluzie la momentul în care, aflat într-o conferință de presă urmărită de milioane de americani, șeful de la Casa Albă îndemna medicii să cerceteze dacă o injecție cu dezinfectant ar ucide virusul. CTP mai are o recomandare pentru Trump. Să accepte eventual „oferta generoasă” a „omologului și prietenului” său, Vladimir Putin – vaccinul rusesc Sputnik.

Donald Trump s-a infectat pentru că a batjocorit virusul și pe cetățeni, pentru că nu i-a păsat de cei 200.000 de americani care au murit ce COVID-19, pentru că a făcut raliuri electorale fără protecție, cu un număr mare de oameni, pentru că a umblat fără mască și și-a bătut joc de cei care purtau mască, cum fac și unii de pe aici, de pe la noi, pentru că a spus că virusul nu e numai vlăguit cum se zicea pe aici, ci e terminat, nu face nimic… Și acum s-a îmbolnăvit. Absolut logic!

Ce i-aș recomanda eu… I-aș spune: „Domnu’ Trump, injectați-vă domne niște detergent, domne!”. Să-și injecteze niște detergent, sau să primească generoasa ofertă a omologului său, Vladimir Putin, un vaccin Sputnik, rusesc, care o să-l pună pe picioare imediat. Omologul și prietenul său Putin”, a spus CTP.

Care este starea de sănătate a lui Trump

Preşedintele Donald Trump prezintă ”simptome uşoare” de COVID-19 şi îşi desfăşoară activitatea din izolare, dar este nevoit să-şi suspende campania electorală pe teren, potrivit unor oficiali ai Casei Albe citaţi de mass-media, relatează vineri Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Două persoane avizate în privinţa stării sale de sănătate au declarat publicaţiei The Times că este vorba despre simptome asemănătoare unei răceli.
”Preşedintele nu este în incapacitate (de exercitare a atribuţiilor). El lucrează acum de la reşedinţa sa”, a spus la rândul său un oficial al Casei Albe.