De asemenea, Angela Merkel şi-a exprimat încrederea că Italia îşi va îndeplini obiectivele de reducere a cheltuielilor.

Luna trecută, Parlamentul Italiei adoptat într-un timp record noile măsuri de austeritate de 45,5 miliarde de euro pentru a calma panica de pe pieţe, care a dus la creşterea costurilor de împrumut, din cauza temerilor privind nivelul ridicat al datoriei ţării.

Comentând declaraţia de vineri a ministrului german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, care a făcut apel la o revizuire a Tratatului Uniunii Europene în scopul de a asigura Bruxellesului o mai mare marjă de manevră în domeniul economic, Steffen Seibert a declarat că executivul de la Berlin se concentrează mai degrabă asupra problemelor actuale decât asupra dezbaterilor pe termen lung.

Din cauza crizei actuale din zona euro sunt cerute astfel de schimbări, ”deşi noi ştim cât de greu este să negociezi un tratat”, a explicat Wolfgang Schaeuble.

În martie, cancelarul german Angela Merkel afirma că doreşte şi ea schimbări în tratatele UE, pentru a putea face faţă mai bine unor viitoare crize financiare.

”Aş îndemna la efectuarea unor schimbări necesare ale tratatului, pentru a putea acţiona mai din vreme şi mai eficient când lucrurile merg rău, care să includă sancţiuni punctuale”, declara dna Merkel în Parlament.

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a făcut apel la o revizuire a Tratatului Uniunii Europene în scopul de a asigura Bruxellesului o mai mare marjă de manevră în domeniul economic, potrivit unui articol publicat vineri în cotidianul german Bild, relatează AFP.

Din cauza crizei actuale din Zona euro sunt cerute astfel de schimbări, ”deşi noi ştim cât de greu este să negociezi un tratat”, a declarat ministrul celui mai citit ziar din Germania.

Pentru a se ajunge la actualul Tratat de la Lisabona, intrat în vigoare în 2009, au fost necesari mai mulţi ani de negocieri şi mai multe referendumuri.

În martie, cancelarul german Angela Merkel afirma că doreşte şi ea schimbări în tratatele UE, pentru a putea face faţă mai bine unor viitoare crize financiare.

”Aş îndemna la efectuarea unor schimbări necesare ale tratatului, pentru a putea acţiona mai din vreme şi mai eficient când lucrurile merg rău, care să includă sancţiuni punctuale”, declara dna Merkel în parlament.

”Europa trebuie să tragă învăţăminte bune pentru viitor. Am văzut că instrumentele Zonei euro sunt cele care există în prezent, insuficiente”, a mai spus dna Merkel.