Reprezentanţii companiei au avut joi o întâlnire cu ministrul Economiei, Ion Ariton, în cadrul căreia şi-a prezentat interesul pentru a participa la realizarea proiectului hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, retehnologizarea hidrocentralei Bicaz (Dimitrie Leonida), dar şi de alte proiecte în domeniul energiei, realizate in parteneriat public privat.
Ministrul Ion Ariton a exprimat încă o dată deschiderea părţii române pentru participarea companiilor chineze la realizarea proiectelor de investiţii ale României în calitate de investitori şi antreprenori. Interesul manifestat de una dintre cele mai mari companii din domeniul energiei, constituie un impuls important pentru proiectele de mare anvergura care sunt incluse printre priorităţile Guvernului român.
“Cred că acesta este unul dintre primele efecte concrete ale vizitei efectuate în luna august împreună cu prim-ministru Emil Boc în Republica Populară Chineză. Sunt convins că interesul manifestat astăzi de compania Sinohydro pentru a investi în România este real şi se va concretiza în perioada următoare”, a declarat, la finalul întâlnirii, Ariton.
O delegaţie de experţi ai companiei SINOHYDRO s-a întâlnit şi cu directorul general al HIDROELECTRICA, Constantin Trihenea în cursul căreia au purtat discuţii tehnice despre principalele investiţii ale companiei.
O primă întâlnire cu reprezentanţi ai companiei SINOHYDRO a avut loc cu ocazia vizitei oficiale pe care premierul Emil Boc şi Ion Ariton, ministrul Economiei, au desfăşurat-o în China.
SINOHYDRO este o reţea de companii de stat din China, cu domenii de activitate în ingineria şi construcţia hidroenergetică. SINOHYDRO a fost contractor general pentru cea mai mare hidrocentrală din lume, Three GORGES, cu o putere instalată de 18.400 MW. Compania derulează în prezent proiecte de arhitectură, proiecte de investiţii în energia electrică, în imobiliare, în cercetare şi dezvoltare şi în design-ul şi producţia echipamentelor de construcţie.