”Doresc să fac o declaraţie în nume personal, sigur, având în vedere calitatea mea de preşedinte al PNL, de preşedinte al Senatului, de, probabil, de candidat la Preşedinţie, este o declaraţie care nu angajează nici Senatul şi nici Partidul Naţional Liberal. Astăzi, deşi discuţiile din Parlament nici nu au început, am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană, consider că este obligaţia mea ca lider politic să-l fac cunoscut. Această poziţie s-a conturat chiar înaintea inventarierii argumentelor tehnice pro sau contra: cred că proiectul nu poate fi susţinut. Proiectul fie ar trebui retras, ceea ce probabil nu e cazul, cred că trebuie respins. Şi consider acest lucru, am ajuns la această concluzie nu din motive tehnice, ci pentru că acest proiect nu va avea şansa de a fi eventual fezabil sau util, ci pentru că există consecinţe şi realităţi majore care în acest moment împiedică aprobarea acestui proiect”, a argumentat liderul PNL într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

În opinia preşedintelui Senatului, organizarea unui referendum naţional nu este oportună. ‘Nu, nu mi se pare oportună’, a spus Antonescu întrebat ce părere are în legătură cu acest subiect.

Poziţia liderului liberalilor va fi exprimată la o dezbatere în cadrul PNL, dar parlamentarii partidului vor fi lăsaţi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.

Crin Antonescu a menţionat că nu a discutat deocamdată cu premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, privitor la poziţia sa şi a subliniat că un prim argument pentru care nu susţine proiectul exploatării miniere de la Roşia Montană ţine de faptul că acesta este un proiect de anvergură naţională.
Sursa: Agerpres