Anul care vine se anunță a fi unul prost pentru nivelul de trai al românilor, avertizează președintele PSD, Marcel Ciolacu, plecând de la declarațiile de vineri ale ministrului de Finanțe, Florin Cîțu.

Ciolacu spune că, de la anul, Guvernul Orban va majora taxele și impozitele, arătând că liberalii practică o filosofie fiscală promovată doar prin istericale

”E clar, avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!

Euro a doborât azi un nou record istoric, un gest simbolic pentru guvernarea liberală în care se întâmplă numai lucruri fantastice. Sunt convins că românii care plătesc facturi sau rate lunare la credite apreciază acest nou succes al filozofiei fiscale promovată doar prin istericale.”, a scris președintele PSD vineri pe Facebook.

”Nu este singura veste proastă”

”Dar asta nu este, din păcate, singura veste proastă pentru români. Ministrul care îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante ne spune că în 2021 urmează consolidarea fiscală. Ca să traducem pe șleau, asta înseamnă că, de la anul, liberalii încep majorările de taxe si impozite!

Deci, Guvernul Orban ne anunță ca austeritatea începută în acest an prin sutele de mii de locuri de muncă pierdute pentru economie se va accentua la anul prin creșterea taxelor, care va lovi în toți românii.

Ps: Înteleg că e mare fericire la Guvern fiindcă o mare bancă străină ar fi recomandat
„Buy Romania”: sper că asta nu înseamnă un ok de la Guvernul PNL că pot cumpăra pe nimic companiile din energie si sectorul bancar, adica Hidroelecrica, Romgaz, CEC sau Tarom…”, acuză Ciolacu.

Cîțu: ”Am câștigat încrederea investitorilor”

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a scris vineri pe Facebook că ”JP Morgan recomandă tuturor investitorilor “ BUY ROMANIA-INVESTEȘTE IN ROMÂNIA”.

Asta în timp ce o parte a presei din România inventează avertizări ale CE, un FakeNews de o calitate jalnică.

Mai mult, în timp ce suntem amenințați de “experții” pe ștatul de plată al PSD, plantați în diferite instituții, despre o criza “de care nu mai putem scăpa” în 2021 analizele instituțiilor internaționale spun că, din contră, 2021 este anul în care se oprește deteriorarea fiscala începută în 2016 și începe consolidarea fiscală (așa cum am spus în scenariul de bază)

Am câștigat încrederea investitorilor prin tot ce am făcut până acum și asta se vede”.