Ministerul Transporturilor a trimis ieri un comunicat prin care aducea la cunoștința românilor că s-a semnat un contract pentru proiectarea și construcția a 12 km din Autostrada Transilvania (Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea). Acest contract este în valoare de 680 milioane de lei fără TVA iar firmele cu care s-a semnat sunt SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL, firme controlate de Dorinel Umbrărescu, cunoscut și sub porecla de ”Regele asfaltului”.

Proiectarea va dura un an, construcția – doi ani. Perioada de garanție a lucrărilor este de zece ani.

Traseul Subsecțiunii 3B2 începe după intersecția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea cu DN 1G km 13+260 (Huedin – Zimbor – Tihau (DN 1G)), apoi traseul autostrăzii se înscrie între dealurile Fânețelor și Lupului, în lungul văii Capusu, intersectează, în Valea Glodului, DC 56 între localitățile Bercea și Santa Mana, îndreptându-se către nord până la intersecția cu DJ 108A (Romanasi – Agrij), la vest de localitatea Poarta Sălajului.

La finalul Subsecțiunii 3B2, la km 25+280, se va amenaja o intersecție giratorie provizorie, necesară accesării sectorului de autostradă din DN 1F, prin intermediul unui drum local, până în momentul dării în exploatare a Subsecțiunii 3B3, Poarta Sălajului – Zalău.

Lucrări și la Drumul Expres Craiova-Pitești

Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat vineri că s-a semnat un contract proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, de 31,75 km.

Contractul este în valoare de 670 milioane de lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.