Decizia Instanţei supreme în acest dosar nu e definitivă. 

Udrea a primit cinci ani pentru luare de mită, patru ani pentru aceeaşi infracţiune şi o pedeapsă de şase ani tot pentru luare de mită, precum şi şase ani pentru abuz în serviciu. Ea a fost achitată pentru folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Pedepsele au fost contopite, urmând ca ea să execute pedeapsa cea mai mare, de şase ani. 

În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare. Şi acesta a primit mai multe pedepse: trei ani pentru complicitate la luare de mintă, cinci ani pentru evaziune fiscală, alţi trei ani tot pentru evaziune şi a fost achitat pentru spălare de bani. Pedepsele au fost contopite şi va face pedeapsa cea mai grea, de cinci ani. 

Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. 

Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. 

Alte condamnări în dosar: 
* Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, cu un termen de încercare de şase ani 
* Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani 
* Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare 
* Ştefan Lungu, fost consilier al lui Udrea – un an şi şase luni cu suspendare.

AGERPRES

Citiți și:

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani cu executare

Rudel Obreja – 5 ani de închisoare cu executare

Dosar 'Gala Bute': Ion Ariton – achitat