Proprietatea de aproape patru hectare este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 175.000 euro, adică circa 440 de euro/mp, iar valoarea sa este estimată între 200.000 euro și 250.000 euro.

Este o construcție ridicată acum mai bine de un secol, ce îmbină cu succes elemente ale stilului Neoromânesc cu accente autentic tradiționale. Cu o suprafață impresionantă pentru standardele vremii, cei peste 400 de metri pătrați ai conacului imprimă un aer majestuos proprietății. Elementele decorative sculptate bine conservate, intrarea impozantă sau pridvorul cu coloane sunt doar câteva dintre elementele specifice stilului arhitectural care se contura în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în spațiul românesc de la sud de Carpați. Aspectul tipic muntenesc este potențat de cerdacul de lemn ce împrejmuiește imobilul și îi o conferă un aspect rustic.

Ceea ce face însă ca domeniul să fie unic în peisajul imobiliar din sudul țării este prezența pe domeniul conacului a două case autentice maramureșene. Ambele locuințe secundare, de 71 și respectiv 47 de metri pătrați, au fost aduse, bucată cu bucată, tocmai din Țara Oașului, de la aproape 700 de kilometri distanță. Casele păstrează toate elementele originale, de la acoperișul din șiță și îmbinările în cuie de lemn, la mobilierul, sobele, ceramica și covoarele specifice.

Domeniul are și un important potențial turistic. Se află în imediata vecinătate a unei păduri de salcâm, iar din pridvorul conacului poți păși direct într-o piscină de 50 de metri pătrați, amenajată ultramodern și alimentată cu apă sărată. Bucătăria conacului este complet utilată, iar mobila, care este inclusă în prețul proprietății, a fost aleasă cu o grijă deosebită pentru păstrarea stilului general al reședinței. De altfel, în zonă se pot practica echitația și pescuitul. Iar satul a căpătat o notorietate bruscă la nivel național după ce, în anul 2013, familia președintelui Băsescu a devenit cel mai mare proprietar agricol din zonă prin cumpărarea unei suprafețe de 290 de hectare de teren.