Terapia, unul din liderii pietei de produse farmaceutice din Romania, a semnat astazi, contractele de preluare a doua companii farmaceutice, Pharmaplant si Promedic, ambele cu sediul in Bucuresti. Prin aceasta actiune, producatorul din Cluj isi consolideaza pozitia pe piata romaneasca si planifica o crestere cu 15% a actualei cote de piata.


Cifra de afaceri cumulata a celor doua companii private achizitionate, este 6,2 milioane USD avand in componenta un numar de aproximativ 100 de angajati.

Pentru urmatorii 2-3 ani, se estimeaza ca cele doua firme achizitionate vor creste cu 15 milioane USD cifra de afaceri anuala a companiei Terapia.


Cifra de afaceri a companiei Terapia in anul 2004 a fost de 51,5 milioane de USD, iar pe prima jumatate a anului 2005 a fost de 33 milioane USD.

In topul national al industriei farmaceutice, Terapia ocupa locul al doilea intre producatorii romani de medicamente cu un personal de peste 800 de angajati.

Compania este cunoscuta ca fiind producatorul unor branduri ca: Faringosept, Artroflex, Paduden, Aspenter, etc.


Terapia este cel mai mare exportator roman de medicamente, cu o structura a vanzarilor in 2004 dupa piata de destinatie: Romania – 84%, Rusia – 11%, Ucraina – 2%, Polonia – 1%, alte tari – 2%.
Bugetul total de investitii alocat pentru a doua jumatate a anului 2005 este de 6 milioane USD.


Sursa: Capital