Nexon se adaugă pe lista tot mai mare a companiilor internaționale printre care și Tesla, producătorul de mașini electrice al lui Elon Musk, care au investit în moneda digitală, potrivit Forbes.

Investiția Nexon în Bitcoin reprezintă mai puțin de 2% din stocurile de numerar ale companiei, din decembrie 2020. „În mediul economic actual, credem că Bitcoin oferă stabilitate și lichiditate pe termen lung, menținând în același timp valoarea numerarului nostru pentru investițiile viitoare”, a declarat Owen Mahoney, CEO Nexon.

Gigantul jocurilor online se află într-o perioadă de investiții încă din iunie anul trecut. Atunci și-a anunțat planul de a investi 1,5 miliarde de dolari în companii de divertisment listate.

Până acum, Nexon a investit 874 milioane de dolari în producătorul de jucării SUA Hasbro și în companiile japoneze de jocuri Bandai Namco, Konami și Sega Sammy.

Deși criptomoneda a fost volatilă, Mahoney spune că investiția „reflectă o strategie disciplinată pentru protejarea valorii acționarilor și menținerea puterii de cumpărare a activelor noastre în numerar”.

Anunțul Nexon vine după ce ministrul de finanțe sud-coreean a confirmat că țara merge mai departe cu legea fiscală privind câștigurile criptografice. Legea impozitării cripto va intra în vigoare începând cu 2022.