"Capitalul (Airline Management Solutions – n.r.) este 100% românesc. Sunt doi acţionari care au activităţi comerciale în Belgia şi de acolo cred că s-a creat confuzia", a afirmat Gheorghe Răcaru, subliniind că unul dintre aceştia "este proprietarul Maxitours", iar celălalt lucrează în Bruxelles şi "este angajat al societăţii Maxitours".

Airline Management Solutions este o companie nou-înfiinţată având ca acţionari patru cetăţeni români, dintre care doi ‘sunt piloţi care operează şi în prezent pe aeronave Blue Air’.

Întrebat de AGERPRES, dacă în acţionariat ar putea avea acces şi alţi angajaţi ai Blue Air, Gheorghe Răcaru nu a exclus o astfel de variantă pentru dezvoltarea ulterioară, dar o asemenea discuţie este prematură în momentul de faţă, întrucât procesul de preluare al fondului de comerţ al transportatorului aerian nu a fost finalizat.

Între obiectivele Airline Management Solutions se numără dezvoltarea unui business de cel puţin 150 milioane euro, investiţii în specializarea celor 400 de angajaţi ai Blue Air, precum şi ‘securizarea flotei prin aportul de noi garanţii de către partenerii de business’.

Totodată, directorul general Răcaru a anunţat că va avea loc ‘o schimbare radicală în ceea ce priveşte serviciile: de la client-service, rezervări şi până la cateringul din aeronave’, flota urmând a fi modernizată şi mărită în scopul consolidării poziţiei pe o piaţă în continuă dezvoltare.

Pentru perioada 2014-2015, acţionarii vizează creşterea cifrei de afaceri cu 3-5%. Anul trecut, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 145 milioane de euro, gradul de ocupare al aeronavelor fiind de 92%. Numărul pasagerilor transportaţi a depăşit 1,5 milioane în 2011 şi se menţine aproximativ la acelaşi nivel şi în 2012.

Compania de transport aerian Blue Air a organizat duminică o conferinţă de presă privind achiziţionarea fondului de comerţ al companiei de către Airline Management Solutions, declarată câştigătoarea licitaţiei pentru preluarea business-ului operatorului aerian low-cost, valoarea tranzacţiei cifrându-se la 30 milioane euro.

Oferta declarată câştigătoare depusă de Airline Management Solutions SRL constă într-un avans de şase milioane lei şi garanţii bancare suplimentare de cinci milioane euro pentru eliberarea cash-ului colateral.

Blue Air se vinde cu obligaţii de aproximativ 28 milioane euro reprezentate în principal de obligaţia de a transporta pasagerii care au achiziţionat bilete în avans şi de alte câteva creanţe. Obiectul tranzacţiei îl fac activele necorporale ale societăţii, brand-ul, marca, know-how-ul, Web site-ul, platforma de rezervare bilete, cesiunea contractelor de leasing, depozitele cash colaterale şi participaţiile la Blue Aero SRL şi la Ingragroup SRL.
Compania aviatică Blue Air, deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, nu se află în nicio procedură judiciară şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, conform orarului de zbor, fără ca pasagerii să fie afectaţi în vreun fel de procesul de vânzare, conform Casei de Insolvenţă Transilvania.
Sursa: Agerpres