“Acționarul majoritar, Vimetco N.V., a informat recent Alro că a derulat, împreună cu acționarul Conef, o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de acțiuni Alro, reprezentând un procent cumulat de aproximativ 33,77% din capitalul social al emitentului, adresată unor investitori instituționali. Tranzacțiile sunt în curs de decontare și după finalizarea lor, Alro va informa investitorii și publicul interesat cu privire la noua structură a acționariatului, potrivit prevederilor legale”, a informat Alro.

În urma acestei operatiuni, Conef va disponibiliza întregul pachet de acțiuni pe care îl deține în Alro, iar acționarul majoritar Vimetco N.V. va deține în continuare un pachet de circa 54,19% din capitalul social al emitentului Alro.

“Alro consideră că tranzacția realizată de către acționarii săi va aduce beneficii pe termen mediu și lung atât societății, cât și investitorilor, prin îmbunătățirea semnificativă a lichidității și a vizibilității societății pe piața de capital”, spun reprezentanţii combinatului.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro (producătorul de aluminiu primar şi procesat, Alum (producătorul de alumină), Sierra Mineral Holdings I, Ltd. (societatea de extracție a bauxitei), Vimetco Extrusion SRL (producător de aluminiu extrudat), Conef (societate de tip holding și de management), Global Aluminium Ltd. (societate de tip holding) și Bauxite Marketing Ltd (marketing).

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tone pe an.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeană, dar compania are exporturi și în SUA și Asia.