Incendiul puternic izbucnit vineri dimineaţă într-un pavilion al Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală a dus la evacuarea a circa 120 de pacienţi, care au fost transferaţi spre alte spitale. Din păcate, patru persoane au decedat. Trei au fost găsite carbonizate de pompierii sosiţi de urgenţă, iar a patra a murit la scurt timp.

Mesajul transmis de Colegiul Medicilor din Bucureşti

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti îşi exprimă regretele după tragedia produsă vineri dimineaţă. Instituţia transmite că s-a autosesizat şi va demara o verificare în urma acestui incendiu.

“Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) îşi exprimă toate regretele după tragedia produsă în această dimineaţă la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”.

Gândurile noastre merg către persoanele care şi-au pierdut viaţa în incendiu şi transmitem condoleanţe rudelor acestora şi compasiunea noastră faţă de cei afectaţi.

Având în vedere că incendiul a izbucnit într-un spital de pe raza municipiului Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat şi va demara o verificare în acest sens”, a transmis instituţia prin intermediul unui comunicat de presă.

Incendiul a fost anunţat puţin după ora 5:00; pompierii au ajuns în nouă minute la faţa locului

Primul apel la 112 pentru incendiul de la „Matei Balș” a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5:14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii clare din partea colegilor noştri.

Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi. Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI”, a afirmat Arafat, după ce s-a aflat la faţa locului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea