CNCAV anunță peste 60.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Valeriu Gheorghiță a postat un mesaj pe Facebook prin care insistă din nou asupra importanței vaccinării.

Serul Pfizer este din nou cel care deține de departe cel mai mare număr de doze folosite pentru imunizarea românilor.

CNCAV anunță peste 60.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. 54 de reacţii adverse

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, sâmbătă, că 60.017 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate 54 de reacţii adverse.

Alte 144 de reacţii sunt în curs de investigare.

Potrivit CNCAV, 60.017 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, din care 48.587 au primit serul Pfizer, 5.724 pe cel de la Moderna şi 5.706 pe cel de la AstraZeneca.

Numărul total al persoanelor vaccinate a ajuns la 5.300.469. Dintre acestea, 4.246.082 au fost vaccinate cu Pfizer, 466.197 cu Moderna şi 588.190 cu AstraZeneca.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 54 de reacţii adverse: 36 la vaccinul Pfizer, 15 la cel de la Moderna şi 3 la AstraZeneca.

„Menţionăm că 144 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a transmis CNCAV.

Mesajul lui Valeriu Gheorghiță

Trebuie precizat că Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV, a postat pe pagina oficială de Facebook a Comitetului un mesaj prin care insistă asupra importanței vaccinării unui număr cât mai mare de români.

”Ne aflăm într-un moment plin de încărcătură emoțională – suntem în prejma sărbătorilor Pascale. Mesajul meu se adresează tuturor celor de acasă, dumneavoastră, precum și tuturor celor care astăzi de află la datorie, în unitățile medicale, în centrele de vaccinare și în stradă, în sprijinul efortului de revenire la normalitate.

Parcurgem o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții, însă cea mai importantă lecție rămâne lecția solidarității”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

El afirmă că vaccinarea reprezintă ”calea sigură și eficientă de revenire la normalitate”.

”Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că prin vaccinare alegem calea sigură și eficientă de revenire la normalitate. Vă doresc tuturor sărbători liniștite cu pace, sănătate și cu liniște sufletească alături de cei dragi. Sărbători binecuvântate”, a adăugat șeful CNCAV.

Sursă foto: INQUAM Photos, Cornel Putan.