Motivul pentru care românii nu se vaccinează. Valeriu Gheorghiță a spus-o clar: Este importantă să nu le amestecăm

Miercuri seara, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre consumul de alcool în perioada vaccinării. El a fost întrebat despre zvonul care circulă în mediul rural și care spune că oamenii de la sate au evitat să se vaccineze din cauza interdicției de a consuma alcool timp de cinci zile.

Acesta a precizat că nu numai pentru vaccinul anti-COVID, oamenii au o interdicție de la alcool, ci orice activitate medicală. El a subliniat că alcoolul nu este deloc recomandat din punct de vedere medical și nu are beneficii.

„Consumul de alcool nu este recomandat sub nicio formă din punct de vedere medical și nu are beneficii. Vorbim de consumul cronic și repetat. (…) În general, când vorbim de o activitate medicală, un tratament, o vaccinare, este bine să nu consumăm băuturi alcoolice.”, spune acesta.

Este important să nu ne prezentăm la medic sub influența alcoolului

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a mai spus că se pot întâmpla o serie de evenimente care vor condiționa consumul de alcool. Acesta i-a sfătuit pe români ca atunci când trebuie să meargă la medic să nu se afle sub influența alcoolului. Valeriu Gheorghiță a mai spus că lucrurile nu ar trebui amestecate.

”Se pot întâmpla o serie de evenimente care să fie legate de consumul de alcool și cred că lucrurile nu trebuie amestecate. Este important când ne prezentăm la medic să nu fim totuși sub influența alcoolului”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.”, a afirmat Gheorghiţă.

Sursa foto: Wikimedia